Turbo Aeratör-Fuchs Aeratör Mukayese

ileadmin

Turbo Aeratör-Fuchs Aeratör Mukayese

Ne yazık ki adil olmayan bu karşılaştırmayı zaman zaman yapmak zorunda kalıyoruz. Her iki tasarımın artı ve eksilerine geçmeden önce benzerliklerinden bahsedelim. Gerek Aquaturbo, gerekse Fuchs tipi jet havalandırıcılar yüksek hızlı, direk akuple ve yüzer tip havalandırıcılar ve işin aslına bakarsanız benzerlikleri bununla son buluyor farklılıklarına gelirsek;


•    Aquaturbo havalandırıcılar atıksuya verdikleri  1.5 kgO2/kW ile, dünyada kullanılmakta olan en yüksek oksijen transfer verimine sahip mekanik havalandırıcılardır. Jet havalandırıcılarda ise atıksu için 0.7-0.8 kgO2/kW  telaffuz etmek doğru olacaktır, eğer çok şanslı iseniz bu değerler 0.9 kgO2/kW’a kadar çıkabilir.
•    Aquaturbo havalandırıcılar sadece paslanmaz çelikten ( AISI 304 veya AISI 316 ) imal edilmekte olup, her türlü atıksuda korozyon ve aşınmaya karşı son derece dayanımlıdır.
•    Aquaturbo havalandırıcılar 6 -6.5 metre derinliğe kadar verimlerini kaybetmeden etkili karışım sağlayabilir. Jet havalandırıcılar ise maksimum 3 metre derinliğe kadar kullanılabilir ve daha derin havuzlarda etkinliğini kaybeder, karışım sağlayamaz ve oksijen dağılımı homojen olmaz.
•    Aquaturbo havalandırıcılar 200 kW gücüne kadar elektrik motorları ile donatılabilir, kullanılan özel ABB motorlar  çok uzun yıllar sorunsuz hizmet verir. Jet  havalandırıcılar ise 30 kW’a kadar güçteki elektrik motorları ile tahrik edilebilirler.
•    Aquaturbo havalandıcılar çeşitli geometrilerdeki ( daire, kare, dikdörtgen) havuzlarda optimum verimle kullanılabilir ve oluşturduğu akış patterni daireseldir. Jet havalandırıcılar ise sadece ince uzun havuzlarda verimli olarak kullanılabilir, dairesel ve kare havuzlarda etkisizdir, akış patterni tek yöne doğru ve doğrusaldır.
•    Aquaturbo havalandırıcılar kısa bir şaft ile direk elektrik motoruna akuple edilmiştir, bu çalışma esnasında titreşimleri minimize ettiği gibi ayrıca şaft yataklanması ihtiyaç yoktur.  Jet havalandırıcılar ise uzun bir mille elektrik motoruna bağlıdır ve sürekli yüksek titreşime maruz kaldığından çok sık bakıma ihtiyaç duyarlar.

Aquaturbo dubalı aeratörler hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız!

Yazar hakkında

admin administrator

Bir cevap yazın