Lobe sayısına göre roots blower seçimi

ileadmin

Lobe sayısına göre roots blower seçimi

Roots blowerler pek çok endüstriyel proseste, atıksu arıtma tesislerinde yaygın olarak onlarca yıldır kullanılmakta. Gövde içerisinde çok hassas toleransla dönen  bir çift   rotorun, rotor baklaları ( lobe ) ile gövde arasında kalan hacmin  hareket ettirilmesi prensibine dayanırlar.  Rotorların üzerindeki lobe sayısı da bizi bugünkü konumuzun ana başlığına getiriyor. Yüzyıldan uzun süredir 2 loblu olarak üretilen blowerler son yıllarda yaygın olarak 3 loblu olarak tasarlanmaya ve üretilmeye başlandı.

3 loblu roots blower tasarımları 2 loblu blowerlere göre pek çok açıdan yenilik ve kolaylıklar getirmekle beraber, ne yazık ki her açıdan üstün olduklarını söylemek mümkün değil. Getirdikleri en temel avantaj, daha düşük ses seviyesi, daha düşük seviyede titreşim ve daha darbesiz çalışma. Rotorların her bir devrinde basılacak  hacim daha küçük parçalar halinde aktarıldığından rulmanlara gelen yükler 2 lob’lu blowerlara göre daha az.

2 loblu roots blowerler ise halen belli uygulamalarda  özellikle tercih edilebiliyor. Özellikle verimlerinin  3 lob’lu modellere göre daha yüksek olması ( % 5 kadar ) ve çok daha kirli, içerisinde parçacıklar içeren gazların ( biyogaz gibi) transferinde daha sorunsuz çalışmaları, bazı uygulamalarda 2 loblu blowerleri ilk tercih yapıyor.

Neticede roots bloweri seçerken mevcut uygulamamızı ve gereksinimlerini göz önüne alıp lobe sayısını ona göre belirlemekte fayda var.

Dyna roots blowerler hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen tıklayınız!

Yazar hakkında

admin administrator

Bir cevap yazın