Ragazzini Hijyenik hortum pompa

ileErdem

Ragazzini Hijyenik hortum pompa

Bilindiği üzere hortum pompalar farklı bir çok sektör için hizmet vermekte ve birbirinden farklı proseslerde ağır hizmet tipi pompalar olarak çalışmaktadır. Diğer pozitif deplasmanlı pompalara göre sunduğu avantajlar ile kullanıcıların ilgisini çeken hortum pompalar gıda ve kozmetik alanında diğer sektörlerde olduğu kadar isminden söz ettiremiyordu. Bunun esas nedenlerinden biri bu iki sektörde akışkan transferi sonrası pompa ve hatların CIP (clean-in-place) adı verilen bir işleme tabi tutulmasıdır.

Transfer pompası ve hatlar içerisinde bakteri üremesinin önüne geçmek ve bu nedenle ortaya çıkabilecek istenmeyen durumları engellemek amacıyla CIP prosesleri bu sektörlerde yaygın olarak kullanılmaktadır. CIP esnasında santrifüj bir pompa yardımı ile, transfer pompası ve hatlar içerisinden uygun kimyasallar basınçlı bir şekilde geçirilerek, pompa ve hatlar içerisinde yıkama yapılarak hijyenik bir ortam yaratılmaya çalışılmaktadır.

Standart bir hortum pompa dizaynı gereği roller(tekerlek) veya shoes (pabuç) teknolojiye sahiptir. Daha önceki yazılarımızda bu teknolojileri kullanan hortum pompaların akışkan transferini sağlarken nasıl bir çalışma metodu izlediğini paylaşmıştık. Standart bir dizayna sahip hortum pompanın CIP prosesinde kullanılması mümkün değildir. Basınçlı bir şekilde CIP kimyasalını pompa ve hatlardan geçirmek için çalışan santrifüj pompa bir nevi çekvalf görevi de gören roller veya shoes tarafından sıkıştırılan hortumun içinden akışkan transferi yapamayacaktır. Bu esnada hortum pompa çalıştırılsa dahi dizaynı gereği düşük devirlerde çalışan hortum pompa, santrifüj pompanın kapasitesine yetişmesi mümkün olmadığı için yine tıkanmaya ve sonrasında basınç artışına neden olacaktır.

Ragazzini hortum pompalar bu prosesler için özel dizayn katlanabilir(retractable) roller teknolojiyi geliştirmiştir. Ragazzini hortum pompalara özel bu dizayn ile CIP prosesi başlamadan önce videoda gösterildiği gibi roller katlanabilmekte ve sonrasında hortum üzerindeki baskısı sonlandırılabilmektedir. Hortum üzerinde roller baskısı kalktığı için CIP kimyasalı transferi yapacak olan santrifüj pompa çalıştırıldığında pompa üzerinde bir engel ile karşılaşmayacağı için hortum ve hatların temizliği rahatlıkla yapılabilmektedir. Hijyenik, FDA sertifikalı hortum malzemesi ve hijyenik bağlantı seçenekleri ile Ragazzini hortum pompalar gıda, kozmetik ve ilaç sektöründe güvenli bir şekilde kullanıcılar hizmetine sunulmaktadır.

Ragazzini hortum pompa modelleri için tıklayınız…

Yazar hakkında

Erdem administrator

Bir cevap yazın