Etiket arşivi Blower

ileadmin

Roots blower devreye alma

Sadece pozitif deplesmanlı roots blower için değil, tüm endüstriyel ekipmanların devreye alınması esnasında üretici firma talimatlarına uygun izlenecek yol, sistem ve ekipmanların sağlıklı ve verimli çalışması için esastır. Üretici firmanın talimatları izlendiği taktirde, montaj veya imalat aşamasında yapılmış olan hatalar ortaya çıkaracağı olumsuz durumların önüne geçileceği gibi, devreye alma aşamasında makine performansı ile ilgili not edilen bilgiler ileri yıllarda referans olarak kullanılabilir. Devreye alma prosedürleri sadece roots blower ilk satın alındığında ve ilk çalıştırma esnasında değil, aynı zamanda her bakım sonrası, uzun süre çalışmadığında dikkatle uygulanmalıdır.

Devamını oku

ileadmin

Turbo Aeratör & Difüzör Sistem Mukayese

Atıksu arıtma tesisi havalandırma proseslerinde karşımıza çıkan ve bir çok kullanıcı tarafından da tek yol olarak bilinen blower-difüzör havalandırma ekipmanları gerçekten tek çözüm yolu mudur?

Devamını oku

ileadmin

Yeni Mapro CL 820 HS serisi santrifüj blower

Mapro International çıkardığı  yeni  HS serisi blower CL 820 HS ile ürün aralığını genişletti.  7.5 ve 11 kW elektrik motorlarına sahip CL 820 serisi blowerler 600 mbar basınç, 550 m3/saat kapasiteye kadar kullanılabiliyorlar. Diğer tüm HS serisi blowerlerde olduğu gibi son derece sessiz ( 77 – 80 dbA ) çalışan 820 serisi çift kademeli blower  2.5” giriş ve çıkışlara sahip ve standart olarak emiş filtresiyle beraber son kullanıcılara teslim ediliyor. Daha fazla bilgi almak için tıklayınız

 

ileadmin

Elektrik Motorlarında Koruma Sınıfı IP Nedir ?

Motor Koruma Sınıfı, biz mühendislerin günlük hayatında pek çok kez karşılaştığı, bir elektrik motorunu  tanımlayan en temel özelliklerden biri..  Kısaltması IP ( Ingress Protection ) olan motor koruma sınıfı, bir elektrik motorunun gövdesinin sıvı ve katı parçacıklara ( Çevresel etmenlere ) karşı korunma miktarını göstermektedir ve ardarda gelen 2 rakamla ifade edilir. ( IP 54 gibi )
Bu rakamlardan ilki motorumuz katı parçacıklara karşı korunma miktarını, ikincisi ise sıvı parçacıklara karşı korunma miktarını gösterir. Sık sık karşımıza çıkan bu rakamların açıklamasına gelince, Devamını oku