Mapro biyogaz blower seçimi

ileadmin

Mapro biyogaz blower seçimi

Son yıllarda ileri biyolojik atıksu arıtma tesislerinin sayısının artmasıyla birlikte kendi enerjisini üretebilen tesisler de yaygın olarak kullanılmaya başlandı. Atıksudan elde edilen biyogazın tesis içerisinde transferi için yaygın olarak biyogaz blowerleri kullanılırken, ne yazık ki kimi zaman bu gazın ne kadar yanıcı ve korozif olduğu ihmal edilebiliyor. 

Biyogaz bloweri seçerken ürünün tam olarak istenen şartlar altında güvenli ve sürekli çalışabilmesi için bir takım noktalara özellikle dikkat etmek gerekiyor.  Pek çok kullanıcı dışarıdan baktığı zaman normal bir blower ile biyogaz bloweri arasında görsel çok büyük bir farklılık görmediği için biyogaz blowerlerin sıradan blowerler olduğu yanılgısına düşebiliyor. Aralarında ki temel farklılıklara gelince;

Gövde ve fan kıvılcım oluşturmayan ( spark-proof ) özel alüminyumdan üretilir.

Gaz ile temas eden tüm parçalar Loctite ile özel işlemden geçirilir.

Şaft sızdırmazlığı  özel yağlama gerektirmeyen çift dudaklı salmastralar ile sağlanır.

EX II 2 G veya EX IIB T3 ex-proof motorlar kullanılır.

Gövde özel olarak sızdırmazlık için işlemden geçirilir.

Mapro biyogaz blowerleri ATEX Sertifikasyonuna sahiptir.

Bunun yanı sıra biyogaz blowerleri seçiminde göz önüne alınması gereken diğer koşullar,

•    Biyogazın  içeriği
•    Biyogazın sıcaklığı
•    Biyogaz giriş basıncı
•    İstenen gaz çıkış basıncı
•    İstenen debi

Biyogaz blowerleri seçiminde dikkat edilmesi gereken diğer bir hususta sistemde kullanılan tüm diğer aksesuarların ( emiş filtresi, by-pass vanası vs.) biyogaza uygun olması gerekliliğidir. Mapro biyogaz blowerleri Avrupa’da ATEX sertifikasına sahip ilk yandan kanallı biyogaz blowerleridir.  Halen Avrupa’da yüzlerce, Türkiye’de onlarca tesiste hizmet veren Mapro biyogaz blowerleri ile ilgili daha fazla bilgi almak için lütfen tıklayınız!

Yazar hakkında

admin administrator

2 yorum

Hasan acarYayın tarihi11:12 am - Ağu 24, 2020

Merhaba,royal haskonin dhv a.ş den sizlere ulaşıyorum.
Ex proof blower pompaya ihtiyacımız var.Elimiz de 1 adet var ancak 2.bi tane daha lazım.aynısı veya yakın değerleri olabilir.

Bir cevap yazın