Havalandırıcılarda Bakım ve İşletme Ömrü

ileadmin

Havalandırıcılarda Bakım ve İşletme Ömrü

Mekanik havalandırıcılar yurtdışında düşük bakım maliyeti ve uzun işletme ömürleri ile dikkat çeken ve özellikle endüstriyel atıksu uygulamalarında, küçük biyolojik tesislerde yaygın olarak kullanılan ürünler.  Ne yazık ki ülkemizde mekanik havalandırıcıların ünü pek bu yönde değil.  Yıllar boyunca yapılan düşük kaliteli komponent ve yanlış malzeme seçimi, yanlış konstrüksiyon ve montaj nedeniyle, aeratörler çok fazla bakım isteyen ve sürekli sorun çıkaran ekipmanlar olarak tanınmışlar.

Ürün kalitesi ile ilgili çok yaygın olarak karşımıza çıkan sorunlar, yanlış malzeme seçimi, çok ucuz, emniyet faktörü göz önüne alınmamış redüktör kullanımı, düşük ve kalitesiz işçilik, yanlış montaj, uygulamaya özel imalat yapılmamış olması, uygulamaya uygun olmayan elektrik motoru seçimi, sektörün hemen hemen tamamının ithal ürünleri taklit yoluyla üretim yapması, üreticilerin bir çoğunun teknik ve mühendislik altyapısına sahip olmaması olarak sıralanabilir. Bakım zorlukları ile karşımıza çıkan sorunların hemen hemen tamamı ise ürün kalitesi ile ilgilidir.
Aquaturbo havalandırıcıları ise ayrı bir noktada değerlendirmek lazım. Türkiye de çalışmakta olan 250’den fazla Aquaturbo aeratör yıllardır sorunsuz, minumum bakım ihtiyacı ile hizmet vermekte ve pek çok tesiste bakım ve işletme personelinin gözbebeği konumunda. Bunda da kesintisiz 24 saat 365 gün yıllar boyunca verdikleri hizmetin ve hemen hemen hiç bakım gereksinimi olmamasının etkisi büyük.  Aquaturbo’ya o kadar  çok güveniyoruz ki sadece 5 sene garanti vermekle kalmayıp aynı zamanda 5 sene bakımsızlık garantisi veriyoruz.( 45 kW’den küçük modellerde ). 45 Kw’den büyük modellerde ise 6 ayda bir motor rulmanlarını greslemek yeterli. Rulmanlarımız ise 100,000 Saat ömre göre tasarlandığından çok uzun yıllar ( minumum 12 sene ) kesintisiz hizmet vermek üzere emrinize amade.

Yazar hakkında

admin administrator

Bir cevap yazın