Etiket arşivi stator

ileErdem

Mono pompa yedek parçaları

Mono pompaların çeşitli sektörlerde, zor proseslerde, sorunsuz akışkan transferi sağlayan pompalar olduğunu daha önceki yazılarımızda belirtmiştik.  Düşük ve yüksek viskoziteli akışkanların transferine uygun olduğu gibi aşındırıcı, yapışkan, ezilmeye ve köpürmeye hassas akışkanların transferinde de kusursuz performans gösteren mono pompalar; lineer, ölçülebilir bir akış sağlar, sessiz ve titreşimsiz çalışır.  Tüm bu özellikleri ile zor proses pompası olma özelliğini kazanan ve endüstride çok fazla kulanım alanı bulun mono pompalar bazen proses gereği, bazen transfer ettiği akışkanın aşındırıcı ve agresif özellikleri, bazen ise kullanıcı hatası gibi nedenler ile diğer pompa türlerine göre daha çok yedek parça ihtiyacı olan, daha sık periyodik bakım gerektiren pompalar olmaktadır. Devamını oku

ileadmin

Mono pompa olası arıza ve çözümleri (IV)

sydex pompa_4Bu yazı dizimizin son bölümünde mono pompa stator- rotor aşınmalarına ve sızdırmazlık problemlerine değiniyoruz. Bu yazımızla birlikte işletme esnasında karşılaşabileceğiniz ve yetkili servise göndermeden yerinde müdahale edebileceğiniz olası arıza ve çözümlerine değinmiş olduk. Bu arızalar dışında karşılaşabileceğiniz tüm problemler için teknik servisimizle irtibata geçiniz.

Devamını oku

ileadmin

Mono pompa olası arıza ve çözümler (III)

sydex pompa_3

Bu küçük yazı dizimizin 3. kısmına geldik, bu kısımda mono pompalar çalışırken rastlayabileceğimiz olası arıza ve çözümleri ile devam ediyoruz.

Devamını oku

ileadmin

Mono pompa olası arıza ve çözümler (II)

sydex pompa_2Mono pompa olası arıza durumlarında yapmamız gerekenleri daha önceki yazımızda ele almıştık, bu yazımızda da çalışan ama istenen performansı vermeyen mono pompaların olası arıza ve çözümlerine değineceğiz.

Devamını oku

ileadmin

Mono pompa olası arıza ve çözümler (I)

sydex mono pompaMono pompalar kullanıldıkları uygulamalar ve transfer ettikleri akışkanlar göz önüne alındığında, işletmelerde en ağır şartlar altında çalışan ekipmanlardan birisidir dersek sanırım çokta yanılmış olmayız. Bu nedenle mono pompalar bakıma ve periyodik olarak parça değişimine ihtiyaç duyan ekipmanlar arasındadır. Bu periyodik bakımlar aksatıldığında pompanın arızalanması ve devre dışı kalarak çalışmaması olası bir durumdur. Çalışmayan bir mono pompa için hemen servisimize başvurabileceğiniz gibi, kendi imkanlarınızla da yapabileceğiniz bir takım temel kontroller var.

Devamını oku