Etiket arşivi seramik difüzör

ileErdem

Difüzör membran ömrü

Difüzör membranların ömrü nedir?  Bu oldukça basit görünen ve sık sorulan bir sorudur. Ancak doğru cevabı verebilmek için detaylı olarak düşünmek  ve membran ömrünü iki ayrı kategoride incelemek gerekir.

Membran mekanik ömrü ; fiziksel ömür olarak da bilinen mekanik ömür, membranın atıksu içerisinde yok olmadan kalabileceği süredir. Ancak mekanik olarak var olan bir ürün aslında fonksiyonel olmayabilir.

Membran ekonomik ömrü ; kabul edilebilir oksijen transfer verimine sahip ve kabul edilebilir basınçta çalışmaya devam eden membran ömrü olarak nitelendirilebilir.

Devamını oku

ileadmin

Difüzör çeşitleri

Atık su arıtma tesislerinde, özellikle havalandırma havuzlarında yaygın olarak kullanılan difüzörler karşımıza çeşitli şekil ve malzemelerde çıkar. Malzeme, difüzörün şekil-boyutu, kabarcık boyutu gibi özelliklere göre birbirlerinden ayrılmaktadır. Difüzörler kullanılmaya başladıkları günden itibaren optimum performans ve verimi yakalamak adına değişik özellik ve şekillerde denenmiştir. Bu farklılıkları kısaca özetlemekte fayda var.

Devamını oku