Etiket arşivi hortum pompa

ileErdem

Hortum Pompa Çamur Susuzlaştırma

Bursa’da faaliyet gösteren müşterimiz; toprak kaplar(çömlek) ve bitkiler için saksılar üreten entegre bir tesistir. Filtre pres uygulamasında kullanılmak üzere uygun bir pompa talebiyle bize ulaştılar. Devamını oku

ileErdem

Hortum Pompa Şlam Çamuru Susuzlaştırma

Eta Ekipman, Türkiye temsilcisi olduğu Ragazzini hortum pompa ile ülkemizin en büyük kömür madeninde Avrupa’nın en büyük çamur susuzlaştırma projelerinden birine imza attı.

Devamını oku

ileErdem

Ragazzini Hortum Pompa Sır Çamuru Transferi

Türkiye temsilcisi olduğumuz Ragazzini hortum pompa ile Bozüyük bölgesinde faaliyet gösteren seramik malzeme üreticisi işletmede yaptığımız sır pompası çalışması başarı ile tamamlanmıştır. Değirmenlerden havuza sır transferi yapmak için kullanılan mevcut havalı pompa yerine Ragazzini hortum pompa tercih edilmiş; düşük enerji tüketimi ve uzun yedek parça ömrü ile fark yaratılmıştır.

Devamını oku

ileErdem

Ragazzini Hortum Pompa Filtre Pres Uygulaması

Eta ekipman müşterilerine fark yaratan çözümler sunmaya devam ediyor. Atıksu arıtma tesislerinde ortaya çıkan çamurun susuzlaştırılması prosesin önemli safhalardan biridir ve kullanıcılara zorluklar yaşatmaktadır. Çamur susuzlaştırma ekipmanı olarak santrifüj dekantör, filtre pres, belt pres gibi alternatif teknolojiler mevcuttur fakat bu ekipmanlara çamurun ve polimerin transferini sağlayan pompalarda çok fazla seçenek bulunmamaktadır. Merzifon OSB atıksu arıtma tesisi çamur susuzlaştırma prosesinde filtre pres, çamurun yüksek basınç ile sıkıştırılmasında ise mono pompa kullanmaktaydı.

Devamını oku

ileErdem

Ragazzini Hijyenik hortum pompa

Bilindiği üzere hortum pompalar farklı bir çok sektör için hizmet vermekte ve birbirinden farklı proseslerde ağır hizmet tipi pompalar olarak çalışmaktadır. Diğer pozitif deplasmanlı pompalara göre sunduğu avantajlar ile kullanıcıların ilgisini çeken hortum pompalar gıda ve kozmetik alanında diğer sektörlerde olduğu kadar isminden söz ettiremiyordu. Bunun esas nedenlerinden biri bu iki sektörde akışkan transferi sonrası pompa ve hatların CIP (clean-in-place) adı verilen bir işleme tabi tutulmasıdır.

Devamını oku

ileErdem

Hortum pompa roller-shoes teknoloji kıyaslama

Bir önceki yazımızda hortum pompaların pozitif deplasmanlı pompalara göre avantajlarından bahsetmiştik. Bu yazımızda ise Ragazzini hortum pompaların diğer hortum pompalara göre avantajları üzerinde duracağız. Üzerinde duracağımız en önemli avantaj kuşkusuz roller ve pabuç teknolojisi mukayesesi olacaktır. Bu iki teknolojiyi kıyasladığımızda roller teknolojinin avantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz: Devamını oku

ileErdem

Ragazzini hortum pompa avantajları

Hortum pompalar  farklı birçok endüstri alanında kullanılan ağır hizmet tipi pompalar olmayı başarmıştır. Özellikle viskoz, aşındırıcı, yapışma özelliği olan, katı partiküllü vb. akışkanlarda hortum pompalar diğer pozitif deplasmanlı pompalara göre çok daha iyi neticeler vermektedir. Bu başarıyı elde etmelerindeki başlıca nedenleri şu şekilde sıralayabiliriz;

Devamını oku

ileErdem

Ragazzini Peristaltik Pompa

Bu yazı dizininde sizlere ürün portföyümüze kattığımız RAGAZZINI markasının peristaltik pompaları hakkında bilgi vereceğiz. Hortum pompalar olarak da bilinen peristaltik pompalar ismini bağırsakların sindirilmiş besinleri hareket ettirmek için dalgalar halinde yaptığı adale kasılmaları anlamına gelen ‘’peristalsis’’ teriminden almaktadır. Şaft ile tahrik edilen rotor üzerindeki roller dediğimiz tekerlekler, hortumun üzerinden her geçişinde büzülme ve sonrasında gevşemeye neden olur. Hortum roller üzerinden geçerken her büzüldüğünde vakum oluşur ve transfer edilecek akışkanı kendisine doğru çekmeye başlar. Hortum içerisine ulaşan akışkan yine roller tarafından pompa basma hattına doğru itilmek suretiyle transfer edilir.