Etiket arşivi dyna pozitif deplasmanlı blower

ileadmin

Roots blower devreye alma

Sadece pozitif deplesmanlı roots blower için değil, tüm endüstriyel ekipmanların devreye alınması esnasında üretici firma talimatlarına uygun izlenecek yol, sistem ve ekipmanların sağlıklı ve verimli çalışması için esastır. Üretici firmanın talimatları izlendiği taktirde, montaj veya imalat aşamasında yapılmış olan hatalar ortaya çıkaracağı olumsuz durumların önüne geçileceği gibi, devreye alma aşamasında makine performansı ile ilgili not edilen bilgiler ileri yıllarda referans olarak kullanılabilir. Devreye alma prosedürleri sadece roots blower ilk satın alındığında ve ilk çalıştırma esnasında değil, aynı zamanda her bakım sonrası, uzun süre çalışmadığında dikkatle uygulanmalıdır.

Devamını oku

ileadmin

Roots blower periyodik bakım

Pozitif deplasmanlı blowerler (Roots blower) pek çok endüstri alanında son derece yaygın olarak kullanılan ürünlerdir ve genelde 1 bar basınç ve 10,000 m3 kapasiteye kadar kullanılıyorlar. Konstrüksiyonları gereği son derece sağlam, uzun ömürlü makineler olmakla beraber, bakımlarının periyodik ve doğru bir şekilde yapılması, işletme ömürleri ve olası arızaların önüne geçmek için son derece önemli.

Devamını oku

ileadmin

Lobe sayısına göre roots blower seçimi

Roots blowerler pek çok endüstriyel proseste, atıksu arıtma tesislerinde yaygın olarak onlarca yıldır kullanılmakta. Gövde içerisinde çok hassas toleransla dönen  bir çift   rotorun, rotor baklaları ( lobe ) ile gövde arasında kalan hacmin  hareket ettirilmesi prensibine dayanırlar.  Rotorların üzerindeki lobe sayısı da bizi bugünkü konumuzun ana başlığına getiriyor. Yüzyıldan uzun süredir 2 loblu olarak üretilen blowerler son yıllarda yaygın olarak 3 loblu olarak tasarlanmaya ve üretilmeye başlandı.

Devamını oku